Definitie
Status
15%

Brancheteam MEI: het bouwen van een eigen ontwerp Tiny House

ma 18 maart : 12:52

Bij deze eerst een korte omschrijving van wat Tiny Houses zijn: Tiny Houses zijn primaire, volwaardige woningen op kleine schaal. Ze worden bewust gebouwd en bewoond vanuit de behoefte een meer eenvoudig leven te leiden, minder gericht op consumeren en met een kleinere ecologische voetafdruk. Bij het ontwerp en de bouw van de kleine woningen wordt slim gebruik gemaakt van ruimte en innovatieve technologieën. Een Tiny House is max. 50 m2, idealiter (deels) zelfvoorzienend, van goede kwaliteit en esthetisch gebouwd, functionerend als full-time bewoonde woning.  Mobiel zijn is daarbij geen voorwaarde maar vaak een middel, volledig off-grid zijn is een mogelijkheid maar geen eis. 

In samenspraak met de gemeente Apeldoorn en brancheteam MEI (Metaal-Elektrotechniek-Installatietechniek) is besloten dat bij Aventus een door Aventus ontworpen Tiny House als proto-type gebouwd gaat worden. Dit project zit nog in de oriënterende fase. Geïnventariseerd wordt welke opleidingsdisciplines allemaal nodig zijn om deze opdracht een goede invulling te geven. Wel is er al een concept ontwerp klaar.


UPDATE

wo 13 november : 15:33

Bouw Smart Tiny House in volle gang

Het resultaat van de oriënterende fase is dat er vele opleidingen en partners, opleidingsbedrijven en bedrijven aan dit project mee kunnen werken!

Het concept ontwerp is gemaakt in samenwerking met het Technasium.
De opleidingen Bouwkunde en Interieur en Ruimtelijke vormgeving verfijnen het ontwerp voor het specifieke doel: het beantwoorden van een zorgvraag d.m.v. allerlei technische intelligentie in een Tiny House, vandaar de titel: Smart Tiny House.
Studenten van de opleiding Timmerman werken samen met Bouwmensen Deventer aan het casco en de buitenafwerking van het STH.
Volgens planning is het STH eind 2019 wind- en waterdicht als studenten uit de opleiding Werktuigkundige Installatietechniek de dak werkzaamheden afronden.

Begin 2020 presenteren studenten van de opleidingen Interieur en Vormgeving vijf ontwerpen van de binnenkant/indeling en de opleidingen Smart Technology en Human Technology presenteren ontwerpen van de technische installaties. Ook wordt vanaf dan gestart met het maken van de inrichting door de opleiding Hout & Meubel.

Wordt vervolgd.