vr 10 mei : 13:53

De parasol die energie opwekt!

Hoe kan ik energie winnen uit een Zonne-Parasol? Het zou erg mooi zijn als je de opgewekte energie van een daarvoor ontworpen parasol kan gebruiken voor bijvoorbeeld het opladen van je telefoon, of het aansturen van een verwarmingselement en/of verlichting.


vr 10 mei : 13:35

Een droogmolen die ook “werkt”als het regent!

Is het mogelijk een droogmolen voor was te ontwikkelen die zo “slim” gemaakt is dat hij als het gaat regenen de was afschermt. Kan hier een werkend demonstratiemodel van gemaakt worden. Dit betekent ontwerpen en “in productie nemen”.


wo 3 april : 12:59

Van minerale wol naar…..

Als sloopbedrijf, komen wij bij het ontmantelen van gebouwen veel minerale wol tegen. Wie wil en kan iets bedenken om aan dit materiaal waarde toe te voegen zodat we het eventueel weer kunnen hergebruiken.  


wo 6 maart : 11:45

Roeien over de oceaan

Wij doen mee met een wedstrijd, waarbij op menskracht (roeien) van Europa naar Amerika wordt gevaren. Tijdens deze roeibeweging komt energie vrij, denk met name aan het roeistoeltje. Hoe kunnen wij deze energie slim inzetten voor bijvoorbeeld energieopwekking of voor het pompen van water


wo 20 februari : 13:50

ARBO technisch aanpassen schraapwijze verfemmers

Probleemstelling Op 7 werkplekken binnen de Vul- en verpakkingsafdeling (VVA) worden emmers verf, met een maximale inhoud van 75 liter, middels een kantelinstallatie geleegd in de trechter van de vulmachine. Omdat de verf in minder of meerdere mate viskeus is moet een medewerker de verf met behulp van een spatel/schep in de trechter scheppen. Wanneer […]